zmrzlinovač Gelatissimo
Exclusive i-Green biela

Zmrzlinovač Gelatissimo Exclusive i-Green pre výrobu zmrzliny z kupovanej i domácej zmesi.

Farebné varianty
599.00 
Dostupnosť
nie je skladom
  • Popis produktu
  • Foto / video
  • Hodnotenie produktu
  • Diskusia
  • Na stiahnutie

Popis produktu

zmrzlinovač Gelatissimo Exclusive I-Green

poloprofesionálny zmrzlinovač v kompaktnej veľkosti

Gelatissimo Exclusive i-Green je taký domáci zmrzlinový stánok, v ktorom si naozaj pripravíte zmrzlinu ako zo stánku! Počas 15-20 minút vyrobí okolo 1 kg zmrzliny, gelata, sorbetu, granity alebo mrazeného jogurtu. To je 10-20 porcií! Na výrobu môžete použiť zmrzlinovú zmes z obchodu a samozrejme aj vlastnoručne pripravené zmesi z čerstvých surovín (mlieka, cukru, vaječných bielkov, orechov, čokolády, ovocia a mnohých ďalších obľúbených ingrediencií). Súčasťou návodu na obsluhu je 21 receptov na zmrzliny a sorbety a dva recepty na polevy (čokoládovú a malinovú).

Poloprofesionálny výrobník zmrzliny Gelatissimo Exclusive i-Green je dostatočne výkonný na použitie v domácnostiach i malých prevádzkach (kaviarne, bary, pekárne). Nie je určený na neustále intenzívne alebo celodenné používanie.

rozdíly mezi zmrzlinovači Nemox
rozdíly mezi zmrzlinovači Nemox
zmrzlinovač Gelatissimo Exclusive I-Green
zmrzlinovač Gelatissimo Exclusive I-Green

Víťaz testu

Prestížny nemecký časopis Test Magazin vyhodnotil v roku 2021 výrobník zmrzliny Gelatissimo Exclusive i-Green ako najlepší zo šiestich porovnávaných prístrojov a udelil mu skóre 93,2 %. Zmrzlinovač Gelatissimo zvíťazil okrem iného aj preto, že výrobca významne prispel k riešeniu globálneho otepľovania tým, že vo všetkých svojich strojoch nahradil chladiaci plyn s vysokým potenciálom znečistenia novým chladiacim plynom s nulovým dopadom na životné prostredie. Prístroj má vďaka tomuto riešeniu zároveň efektívnejšiu prevádzku a nižšiu spotrebu elektrickej energie.

výrobník zmrzliny nemox gelatissimo
výrobník zmrzliny nemox gelatissimo

Jednoduché ovládanie, skvelé výsledky

Výrobník Gelatissimo Exclusive i-Green je maximálne zjednodušené zariadenie. Nemá žiadne zložité programy, ovláda sa pomocou iba troch tlačidiel:

  1. zapnutie/vypnutie prístroja
  2. zapnutie/vypnutie chladenia
  3. zapnutie/vypnutie miešacej lopatky
zmrzlinovač Gelatissimo Exclusive I-Green
zmrzlinovač Gelatissimo Exclusive I-Green

Ako vyrobiť zmrzlinu?

  1. Zostavte výrobník podľa návodu – je to ľahké! Zmrzlinu môžete vyrábať buď v pevnej nádobe, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou výrobníka, alebo vyberateľnej nádobe. Záleží na tom, čo je pre vás pohodlnejšie.
  2. Predchlaďte zmrzlinovač po dobu 5 minút (zapnite prístroj a stlačte tlačidlo chladenia).
  3. Nalejte zmes (kupovanú alebo domácu).
    • zmes musí byť vopred pripravená/ zmiešaná v inej nádobe a až potom naliata do výrobníka
    • zmes môže obsahovať aj malé kúsky ovocia alebo orieškov; kúsky čokolády je lepšie pridať až v posledných 5 minútach
    • odporúčaná teplota zmesi/surovín pre dosiahnutie čo najlepšieho výsledku je 5-20 °C (nikdy nevkladajte suroviny, ktorých teplota presahuje 25 °C)
    • maximálna kapacita výrobníka je 0,8-1 kg; naplňte nádobu maximálne z polovice, aby sa zmes dobre spracovala a nepretiekla
    • ak je súčasťou receptu alkohol, pridajte ho až ku koncu výrobného procesu, aby nepredlžoval chladenie
    • z ovocia, ktoré pridávate do zmesi, nezabudnite vybrať kôstky, odstrániť tvrdú kôru
  1. Nasaďte veko.
  2. Stlačte tlačidlo pre spustenie miešacej lopatky.
  3. Zastavte prístroj (postupným stlačením všetkých troch tlačidiel), akonáhle zmrzlina dosiahne požadovanú konzistenciu (trvá to 15-20 minút).
  4. Zmrzlinu môžete nechať v uzavretom výrobníku 10-20 minút po ukončení výroby – tento model nemá funkciu skladovacieho chladenia. Potom je potrebné zmrzlinu servírovať alebo odobrať do čistej uzatvárateľnej nádoby a uložiť do mrazničky. V mrazničke vydrží 1-2 týždne, dlhšie skladovanie má negatívny vplyv na chuť.
  5. Zmrzlinu je najlepšie podávať vo vychladenom riade.
65795-gelatissimo-exclusive-bianca-pesca
65795-gelatissimo-exclusive-bianca-pesca

Čo je ešte dôležité?

  • Potom, čo si výrobník zmrzliny prinesiete domov, alebo po akomkoľvek pohybe, pri ktorom bol prevrátený, ho nechajte stáť na rovnom povrchu najmenej 12 hodín.
  • Všetky diely, ktoré prídu do kontaktu so zmrzlinou, je dôležité mať pred výrobou zmrzliny hygienicky čisté.
  • Počas prevádzky musí byť okolo prístroja najmenej 20 cm voľného priestoru, aby vzduch mohol voľne cirkulovať. Pred ventilačnými otvormi nesmú stáť žiadne prekážky. Odtiaľ bude pri výrobe zmrzliny prúdiť horúci vzduch – je to známkou účinného chladenia.
  • Kolísanie rýchlosti a hlučnosti počas prevádzky je normálne, nie je známkou vady ani poruchy.
  • Po každom zastavení prístroja počkajte cca 10 minút, kým ho znovu zapnete. Platí to pre zámerné zastavenie, ale aj pre zastavenie v prípade výpadku elektrického prúdu.
výrobník zmrzliny nemox gelatissimo
výrobník zmrzliny nemox gelatissimo

Ako sa výrobník zmrzliny čistí?

Vyberateľnú nádobu, lopatky, veko, zaisťovací gombík, ochranný krúžok, špachtľu a odmerku môžete umývať ručne pod teplou tečúcou vodou s pomocou saponátu alebo v umývačke riadu za použitia programu s nízkou teplotou. Vysoká teplota by mohla deformovať diely. Samotný prístroj s vnútornou nádobou utrite pomocou navlhčenej handričky. Pri čistení vnútornej nádoby prístroj neotáčajte. Na jej vyčistenie použite hubku.

hlavné prvky

  • jednoduché používanie, jednoduché ovládanie
  • až 1 kg (respektíve 1,5 l) zmrzliny do 15-20 minút
  • zmrzlina, sorbet, granita, gelato, mrazený jogurt
  • z kupovanej alebo domácej zmesi
  • jednoduchá údržba - vhodné aj do umývačky na program s nízkou teplotou
  • šetrné k životnému prostrediu
  • telo z ABS plastu
  • poloprofesionálny prístroj vhodný aj na použitie v menších prevádzkach

Príklad receptu, ktorý so zmrzlinovačom pripravíte

domácí vanilková zmrzlina
domácí vanilková zmrzlina

VANILKOVÁ ZMRZLINA

100 g krupicového cukru
4 vaječné žĺtky
250 ml mlieka
250 ml tučnej smotany
1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkovej esencie

Žĺtky vyšľahajte s cukrom a následne za stáleho šľahania prilejte mlieko, ktoré ste predtým priviedli k bodu varu. Krém prelejte do hrnca a za stáleho miešania drevenou mechačkou ho varte na miernom ohni, kým nezhustne a neprichytí sa k mechačke. Následne krém nechajte úplne vychladnúť a vmiešajte smotanu a vanilkovú esenciu. Hotovú zmes nalejte do výrobníka zmrzliny a spustite ho na cca 20 minút.

 

obsah balenia

  • motorová časť s neodnímateľnou vnútornou nádobou
  • nerezová vyberateľná nádoba
  • miešacia lopatka na použitie v pevnej nádobe
  • miešacia lopatka na použitie vo vyberateľnej nádobe
  • zaisťovací gombík lopatiek
  • ochranný krúžok
  • priehľadný kryt
  • špachtľa pre prácu so zmrzlinou
  • odmerka
zmrzlinovač Gelato Pro 1700 Up i-Green
zmrzlinovač Gelato Pro 1700 Up i-Green

Parametre

Výrobca
Nemox
Farba
Biela
Max. objem vyrobenej zmrzliny
1,5 l za cyklus
Min. množstvo surovín
0,4 - 0,5 kg
Max. množstvo surovín
0,8 - 1 kg
Doba prípravy
15-20 minut
Objem nádoby
1,7 l
Hmotnosť
10,9 kg
Záručná doba
24 mesiacov
Ovládanie
manuálne
Rozmery v mm
270 x 380 x 220 mm
Počet otáčok
30 ot./min ot./min
Materiál
plast ABS
Výkon
140 W W
Krajina pôvodu
Taliansko
Materiál nádoby
Nerezová oceľ
Napätie
220 - 240 V V
Frekvencia
50 - 60 Hz Hz
Máte otázky
k danému produktu?
Opýtajte sa v diskusii
Položiť otázku

Foto / video

Hodnotenie produktu

Zatiaľ nikto neprispel do diskusie, buďte prvý!
Napíšte svoj názor
Hodnotenie pre zmrzlinovač Gelatissimo Exclusive i-Green
Vaše hodnotenie
Celkové hodnotenie
Zavrieť okno

Diskusia

Máte otázky
k danému produktu?
Opýtajte sa v diskusii
Položiť otázku

Na stiahnutie