###message

hydraulický moštovač Fruit Press GP-12S

Hydraulický moštovač Fruit Press GP-12S s lisovaciou silou 2 tony. Až 50 litrov šťavy za hodinu!

399.00 
Dostupnosť
skladom 1 ks
u vás už 23.4.2024
Darček
Vyberte si darček

kniha Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy

Účinky štiav a ich liečebné využitie.

Zavrieť okno

Nákup na splátky

Produkt je možné kúpiť na splátky prostredníctvom spoločností Home Credit.

Doprava 6 €.

  • Popis produktu
  • Príslušenstvo
  • Foto / video
  • Hodnotenie produktu
  • Diskusia
  • Súvisiace produkty

Popis produktu

hydraulický moštovač Fruit Press GP-12S

hydraulický moštovač

Hydraulický moštovač Fruit Press GP-12S je vhodný na lisovanie väčšieho množstva ovocia a zeleniny - objem lisovacieho koša je 12 litrov a pri jednom lisovaciom cykle sa odšťaví 6-8 litrov čistej kvalitnej šťavy. To je až 50 litrov za hodinu! Šťavu môžete ihneď piť, pasterovat (konzervácia tepelnou úpravou) alebo použiť na výrobu sirupu a vína.

K dokonalému vylisovaniu dopomôže hydraulická páka (zdvihák) s lisovaciou silou dve tony. Súčasťou príslušenstva sú dva drevené bloky, ktoré slúžia na podperu zdviháka v prípadoch, keď lisovací kôš nenaplníte úplne, alebo keď sa stĺpec lisovanej drti zníži pod úroveň, na akú zdvihák svojou dĺžkou už nestačí. Možno lisovať jablká, hrušky, hrozno, ríbezle, egreše, maliny, čerešne, tekvice, jarabiny, černice a podobné plodiny, ktoré môžu byť pokojne aj prezreté. S prezretým surovinami, ako sú múčne jablká, si neporadí ani tie najdrahší šnekový alebo dvojhriadeľový odšťavovač!

Okrem bobúľ je nutné každú surovinu vopred nastrúhať alebo nasekať, či už ručne, s kuchynským food procesorom alebo drvičom ovocia. Moštovač sa teda nedá porovnávať so štandardnými veľkými moštovačmi, ktoré sú obvykle veľkosti stola a zariadenie pre nasekanie surovín majú integrované vo vnútri. Hydraulický moštovač Fruit Press GP-12S sa hodí pre využitie na záhrade alebo menšej farme.

Moštovač Fruit Press GP-12S môžete používať aj ako doplnok k odšťavovania s elektrickým odšťavovačom - dovylisuje odpad, ktorý z odšťavovača vyšiel, a maximalizuje tým výťažnosť zo surovín. Odpad z odšťavovača navyše nie je potrebné nijako pripravovať, môže sa rovno lisovať. Výsledkom je vždy kvalitná šťava bez obsahu peny.

Odporúčame na:

jablká, hrušky, hrozno, ríbezle, egreše, maliny, černice, čerešne, tekvica, jarabiny, arónie, koreňová zelenina, citrusy, odpad z odšťavovania

Nevhodné na:

listová zelenina, bylinky

hydraulický moštovač

Jednoduchý a masívny

Moštovač nevyžaduje pripojenie k elektrickej sieti a za nedaždivého počasia ho možete používať priamo na záhrade. Všetky kovové diely vrátane skrutiek sú nerezové, filtračné vrece je z lavsanu. Lavsan je odolná umývateľná látka, ktorú možno používať opakovane a vydrží veľmi dlho. V prípade potreby je náhradné vrece k dostaniu v našom e-shope!

moštovač hydraulický

Ako to funguje?

  • Jablká, hrušky, mrkvy, ananás alebo tekvica musia byť najprv nastrúhané alebo nasekané. To možno vykonať drvičom na ovocie, dreveným tĺkom, food processorom alebo kuchynským robotom. Drvič je najmenej pracná metóda a pri väčšom množstve surovín znamená veľkú úsporu času i práce.
  • Citrusy treba olúpať a nakrájať na menšie kúsky.
  • Hrozno, egreše a čerešne je najlepšie pomačkať drvičom na zemiaky.
  • Malé ovocie a bobule (ríbezle, maliny, jarabiny, arónie) možno lisovať priamo, ale pre lepšiu výťažnosť je dobré ich vopred premiešať alebo pomačkať drvičom na zemiaky.

Pripravená drť sa vloží do lisovacieho koša, v ktorom je rozprestrené filtračné vrece. Čerstvú šťavu vylisuje z drti jednoduchým otáčaním páky v smere hodinových ručičiek, čím posúvate pumpovaciu páku nadol.

hydraulický moštovač

Akú výťažnosť očakávat?

Najviac šťavy získate z čerstvých surovín, ktoré lisujeme ihneď po zbere. Orientačná výťažnosť z čerstvých drvených jabĺk je 50-70% šťavy (z celkovej hmotnosti). Zo starších jabĺk, ktoré boli nejakú dobu skladované alebo zozbierané zo zeme, získate 20-40% šťavy. To sa môže zdať málo, ale stále ide o dobrý výsledok v porovnaní s elektrickými odšťavovačmi, ktoré nezvládnu múčne jablká vôbec.

Pre zvýšenie výťažnosti môžete urobiť nasledovné: akonáhle sa zdá, že už je šťava vylisovaná, nechajte moštovač päť minút odpočívať. Potom otočte pákou o pol otočky. Znovu nechajte päť minút stáť a znova otočte. Postup opakujte tak dlho, kým vyteká šťava a kým možno otáčať pákou bez väčšieho úsilia.

moštovač hydraulický

Jednoduchá údržba

Po každom použití opláchnite zbernú misku s vývodom a lisovací kôš pod tečúcou vodou. Nechajte uschnúť, alebo osušte čistou utierkou. Neklaďte diely späť na drevenú základňu, pokiaľ nie sú úplne suché. Rukou odstráňte drť z filtračného vreca, potom ho prepláchnite a nechajte uschnúť.

Hlavné prvky

  • kvalitné materiály: nerez a drevo
  • univerzalita: možno lisovať všetko okrem listovej zeleniny
  • spracuje múčne jablká a ďalšie prezreté suroviny
  • nutnosť ovocie a zeleninu vopred nadrviť (napr. drvičom ovocia)
  • výťažnosť z čerstvých surovín 50-70%
  • výťažnosť z uskladnených surovín 20-40%
  • objem 12 litrov je vhodný pre väčšiu záhradu alebo menšiu farmu
  • hydraulický zdvihák s lisovacie silou dve tony
  • výťažnosť až 50 litrov za hodinu
  • šťavu možno ihneď piť alebo pasterovať
  • šťava je kvalitná, čistá, vhodná na výrobu domácich džemov, sirupov a vína
  • odolné filtračné vrece

Obsah balenia

  • rám
  • drevená základňa s protišmykovými nožičkami
  • hydraulická páka 2 t
  • tlačný disk
  • lisovací kôš (výška 240 mm, priemer 250 mm)
  • odtoková miska s vývodom
  • filtračné vrece 12 l
  • 2x drevený blok (dub)

Parametre

Výrobca
Apple Press Ltd.
Farba
Nerezová oceľ
Spôsob odšťavovania
mechanic
Objem nádoby
12 l
Hmotnosť
20 kg
Záručná doba
24 mesiacov
Rozmery v mm
610 x 480 x 390 mm
Krajina pôvodu
Lotyšsko
Máte otázky
k danému produktu?
Opýtajte sa v diskusii
Položiť otázku

Foto / video

Videá

Hodnotenie produktu

Zatiaľ nikto neprispel do diskusie, buďte prvý!
Napíšte svoj názor
Hodnotenie pre hydraulický moštovač Fruit Press GP-12S
Vaše hodnotenie
Celkové hodnotenie
Zavrieť okno

Diskusia

Máte otázky
k danému produktu?
Opýtajte sa v diskusii
Položiť otázku